dimarts, 1 de juliol del 2008

USUARIS DE PVD's

Arran de la denúncia davant la Inspecció de Treball que CCOO va presentar a tot el sector d'estalvi estatal, per tal que es considerés usuaris de pantalles de visualització de dades (PVD's) a totes les plantilles de les caixes, darrerament han visitat diverses oficines de la nostra Caixa tècnics en Prevenció de Riscos Laborals que mesuren el temps d'exposició del personal davant els ordinadors. També s'han mesurat determinats llocs de treball a departaments del Centre Operatiu.

Aquesta metodologia es fa amb uns criteris que la Direcció no ha pactat amb els representants dels treballadors en el si del Comitè de Seguretat i Salut.

CCOO treballem per aconseguir que la Caixa reconegui que els empleats i empleades som usuaris de PVD's. Això suposarà que l'empresa haurà de fer una prevenció millor sobre els riscos en la visió, procurar canvis de postura i descansos de la vista, exercicis per contrarestar la tensió muscular que s'acumula a l'esquena, recolzadors per descansar els canells, etc.

CCOO volem que sapigueu que qualsevol empleat pot demanar que se li mesuri el temps d'exposició a les PVD's per conèixer la seva situació, encara que l'empresa no tingui previst fer-ho.

PDF comunicat en PDF