dimecres, 8 de juliol del 2009

CONCILIACIÓ 2%


A l'acte del judici del conflicte presentat per CCOO

LA PATRONAL ACCEPTA APLICAR PROVISIONALMENT EL 2%

Tal com ja vam dir en el seu moment, els sindicats signants del Conveni 2007-2010, CCOO i CSICA, vàrem presentar una demanda de conflicte col·lectiu contra la decisió de l’ACARL de no aplicar la clàusula de revisió per al present any, que estableix una pujada salarial inicial dels salaris equivalent a l'increment previst per a l'IPC.

Avui, 8 de juliol, era el dia assenyalat per l'Audiència Nacional per a la celebració del judici que, finalment, no s'ha celebrat en haver-se arribat a un acord en els termes següents:

  • Les Caixes aplicaran provisionalment un 2% sobre l'escala salarial vigent a 31-12-2008 (sense incorporar a taules) així com sobre els altres conceptes del Conveni referenciats a l'esmentada escala o a l'IPC previst.
  • L'esmentada aplicació es farà amb efectes retroactius de l’1 de gener de 2009, és a dir, amb percepció d'endarreriments.
  • L'abonament en nòmina es farà abans del 31 d'agost de 2009.
L'aplicació salarial definitiva s'efectuarà quan el Tribunal Suprem es pronunciï sobre algun dels conflictes també plantejats per CCOO i altres sindicats en el sector de Contact-Center (telemàrqueting) o Aldeasa o, si no, a la primera sentència del Tribunal Suprem que resolgui si el 2% és l'IPC previst pel Govern per al 2009.

Cal recordar que la patronal diu que no hi ha cap previsió oficial d'IPC per part del Govern, mentre que CCOO sostenim que l'esmentada previsió es troba continguda en els Pressupostos Generals de l'Estat, igual que en tots els anys anteriors, per la qual cosa la revisió hauria de ser automàtica i pacífica.

CCOO, a més de presentar el conflicte, vàrem portar a terme mobilitzacions que van donar com a resultat la decisió unilateral de la patronal de recomanar un lliurament a compte de l'1%.

Com a resultat de l'acord d'avui –que també han subscrit els sindicats que no van signar, i que tant van desacreditar el Conveni–, les caixes hauran d'efectuar l'aplicació del 2% que, de moment, no serà incorporada a les taules salarials, a l'espera de la decisió del Tribunal Suprem.

PDF comunicat en PDF