dimecres, 13 de gener del 2010

REVALORITZACIÓ CONVENI

L’Institut Nacional d'Estadística ha publicat que el creixement de l'IPC durant el passat 2009 va ser del 0,9%.

Com recordaràs, durant 2009 vam tenir un increment del 2% a compte de l'IPC previst, tal com està regulat en el nostre Conveni Col·lectiu. I això malgrat l'intent de la patronal de les caixes d'estalvi, l’ACARL, d'incomplir allò acordat. Estem a l'espera que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre algun dels conflictes que CCOO té plantejats sobre aquest assumpte, però és evident que si no existís el nostre Conveni això hauria estat impossible.

El Conveni també ha millorat el Plus Conveni, per 2 vies: la quantitat fixa que per a 2010 ascendeix a 300€ i la quantitat variable, corresponent a l'import de ¼ de paga del Nivell retributiu que cada treballador o treballadora tingui.

A més d'aquestes revaloritzacions, el Conveni recull que en aquelles caixes en les quals el préstec habitatge estigui referenciat a l’Euribor del mes d'octubre, el tipus d'interès aplicable a partir del mes de gener és del 1,50%.

A aquests avenços s’hi han d’afegir els aconseguits en matèria de conciliació personal i laboral, ja que vam aconseguir un dia a l'any de lliure disposició, i amb la lliurança de la primera i les dues últimes tardes de dijous de cadascun dels anys de vigència del Conveni.

Una vegada més podem constatar que el Conveni Col·lectiu de Caixes d'Estalvis per als anys 2007-2010 és un bon conveni. En èpoques tan difícils com les actuals, es fa imprescindible que tinguem eines a la nostra disposició per a defensar-nos de la crisi i mantenir el nostre poder adquisitiu. I això està garantit gràcies a la clàusula de garantia salarial que COMFIA-CCOO va pactar amb la signatura del conveni col·lectiu, a pesar de l'oposició de part de la resta de representació sindical.

Si alguna cosa ens caracteritza és tenir una visió realista de les coses. Diem les coses pel seu nom. COMFIA-CCOO, contra allò políticament correcte, vam prendre’ns seriosament els primers indicis de la crisi que s'acostava, com un risc cert per a l'ocupació. Així, l’any 2007, anticipant-nos a l'arribada d'aquesta crisi, vam tancar el nostre conveni col·lectiu, amb la màxima durada possible. Una vegada més el temps ens està donat la raó i està demostrant el nostre encert.

Seguim treballant perquè, en les circumstàncies actuals, COMFIA-CCOO segueixi sent la teva garantia, la teva xarxa de protecció, de seguretat i d’ocupabilitat.

PDF comunicat en PDF

1 comentari:

Hipatia ha dit...

Sort en tenim del conveni, sinó ja ens ho haurien fotut tot.
Endavant cocos!