divendres, 24 d’abril del 2009

SALARI EN ESPÈCIE DECLARACIÓ DE RENDA'08

Com els darrers anys publiquem aquest full sobre com tractar el salari en espècie a la declaració de renda.

La tributació de l'exercici 2008 es realitza d'acord amb la llei de l'IRPF, la 35/2006. El principal canvi que introduí la citada llei en la deducció per inversió en habitatge habitual va ser reduir aquesta deducció a un percentatge únic del 15%. No obstant això, per als habitatges comprats amb anterioritat al 20/1/2006 estableix una compensació fiscal per la diferència entre la deducció actual i la que establia la llei anterior. Compensació aquesta que també podrà aplicar-se en els habitatges comprats abans del 4/5/98, encara que ha desaparegut la compensació fiscal addicional que podien gaudir amb l'anterior llei, amb el que s'iguala el tractament fiscal per a tots els habitatges comprats amb finançament aliè amb anterioritat al 20/1/2006.

Els aspectes més importants a tenir en compte, per a no resultar perjudicats en la declaració que ara hem de realitzar, afecten l'ingrés a compte repercutit que no ha originat un major ingrés salarial i la consideració del salari en espècie i l'ingrés a compte en la deducció per compra de l’habitatge habitual.

Cal advertir als qui utilitzin l'esborrany que envia Hisenda a qui ho sol·licita, que l'esborrany fa una primera estimació sobre la deducció per habitatge habitual, però caldrà modificar-la amb els criteris que assenyalem a continuació perquè Hisenda no disposa de les dades sobre la part de salari en espècie que correspon a finançament per habitatge habitual.

PDF comunicat en PDF(1) PDF comunicat en PDF(2)