dilluns, 17 de maig del 2010

INTERVENCIÓ ASSEMBLEA (gestió 2009)

La nostra valoració sobre la gestió econòmica de l’exercici no pot obviar-ne un pilar indestriable, que és la gestió de les persones que componen la plantilla. Una plantilla que ha anat més enllà de tots els esforços imaginables, treballant sota la pressió de la incertesa del procés de fusió, que va començar abans de l’estiu i que, hores d’ara, encara suporta.

La gestió de les persones, altrament dit recursos humans, no ha estat a l’alçada que se suposa que ha de tenir una Direcció que va començar el seu mandat dient-nos que treballar a Caixa Manresa havia de ser la nostra opció vital.

També forma part de la gestió saber anticipar-se a l’entorn econòmic que, com tothom sap, ha anat empitjorant any rere any. Els objectius establerts per al període 2007-2009 (Pla Estratègic Triennal) no es van encertar i s’han anat modificant a pilota passada. Això, sumat a la degradació econòmica que vivim, ha fet que no es complissin i, per tant, la plantilla no ha percebut els imports pactats, quan la responsabilitat ha estat, exclusivament, de la gestió de la Direcció i dels factors exògens esmentats. Tot i les reiterades peticions a la Direcció perquè reconegués econòmicament, almenys en part, l’esforç de la plantilla, aquesta Direcció s’ha tancat en banda, demostrant una nul·la sensibilitat envers els treballadors i les treballadores de Caixa Manresa.

Pel que fa al procés de fusió, cal dir que hem signat l’Acord Laboral perquè globalment és positiu. Durant aquest procés, la Direcció sembla haver defensat prou bé els interessos dels alts directius i la futura representació institucional en els nous Òrgans de Govern de la nova entitat, però aquesta mateixa Direcció no ha defensat en cap moment els drets i els interessos de la plantilla de Caixa Manresa, i això s’ha reflectit, entre altres coses, en pèrdues de drets econòmics adquirits.

En conseqüència anunciem el nostre vot NEGATIU a la gestió de l’exercici.

PDF comunicat en PDF