divendres, 7 de maig del 2010

QUE ES PRESERVI LA NATURALESA JURÍDICA

Seran positius els acords aconseguits entre el President del Govern i Mariano Rajoy sobre la reforma de la LORCA i la reestructuració del sector de Caixes, si la viabilitat de les entitats inclou garanties per mantenir el model social de les Caixes d'Estalvis.

En relació amb les notícies aparegudes en els mitjans de comunicació sobre els acords aconseguits entre el President de Govern i el líder del PP, Mariano Rajoy, i mancant conèixer en profunditat els citats acords CCOO volem fer les següents consideracions:

  • Valorem positivament el clima de consens en relació amb la reestructuració en el sector de les caixes. Esperem que aquest procés de concentració estigui fermament orientat a millorar la solvència de les entitats resultants, la seva rendibilitat i la seva eficiència.
  • L'ocupació en el sector segueix sent la principal preocupació de CCOO, pel que són imprescindibles els acords laborals que la garanteixin, així com la cohesió laboral de les plantilles.
  • La reforma de la LORCA, que s'anuncia, ha de garantir el model social de les caixes i preservar la seva actual naturalesa jurídica, fent compatible l'accés a millors instruments de capitalització i la gestió professional amb el manteniment dels ratis d'inclusió financera i de la seva obra social.
  • Per CCOO és una condició inexcusable que l'administració i el control d'aquestes entitats financeres es segueixi realitzant per part dels representants de la ciutadania, de les plantilles, de la clientela i de la societat civil a través dels seus òrgans de govern.
LES CAIXES SÓN DE LA SOCIETAT I HO HAN DE SEGUIR SENT

PDF comunicat en PDF

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hòstia quin fàstic carden, ells amb les butxaques ben plenes , apujant-se el sou abans de la fusió, no fos cas,i fotent als treballadors i treballadores tant com podem.

Per cert, diuen que les rates són les primeres en deixar el vaixell no?