dijous, 12 de juny del 2008

CAP ACOMIADAMENT INJUSTIFICAT

Estem en contra de qualsevol acomiadament injustificat, i, per definició, els acomiadaments improcedents ho són, com ho són també, per exemple, els que es produeixen dins del període de prova sense causes realment contrastades ni objectives.

El nostre Conveni estableix que, abans d'imposar una sanció per faltes greus o molt greus, s'ha de donar audiència a l'afectat. A més d'això, la Llei Orgànica de Llibertat Sindical diu que, si el treballador està afiliat a un sindicat i ho comunica en aquell moment a l'empresa, aquesta també ha de donar audiència als representants del seu sindicat. Per tant, una altra de les mesures preventives és l'afiliació a un sindicat com CCOO, que és una garantia de tenir assessorament i defensa en les condicions adequades.

Cal ser previsors i, davant de situacions individuals en què ens puguem trobar, actuar abans que la "troca s'emboliqui", ja que es més difícil tirar enrere decisions ja preses. No dubteu que ens tindreu al vostre costat.

Les formes d'actuació de la Direcció contradiuen allò que està escrit en "El Compromís" sobre gestió de persones i contribueixen a enrarir el clima laboral, ja que no és la primera vegada que la Direcció incompleix el procediment establert esmentat abans a l'hora d'actuar davant d'aquestes situacions.

CCOO no tolerarem que no es respectin les "regles de joc" pactades a la Negociació Col·lectiva.

acomiadaments