dilluns, 16 de juny del 2008

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

L'any passat, en del marc de les negociacions per a la renovació dels Acords Laborals i dins del document "Eixos Bàsics per a la Negociació de la Renovació dels Acords", lliurat el maig de 2007 a la Direcció, plantejàvem, entre d'altres propostes, la següent:

S'observarà una política d'acostament del personal des del seu lloc de treball al seu domicili en la mesura que això sigui possible. Les mesures que es vagin prenent seran comunicades al Comitè d'Empresa. En un entorn on s'ha posat de manifest l'evidència del canvi climàtic, entenem que és una mesura imprescindible per evitar desplaçaments inútils i la conseqüent despesa de carburant i les emissions de CO2 a l'atmosfera. En cas de necessitat de desplaçament es promourà l'ús del transport públic. El quilometratge, en cas de canviar de centre de treball, anirà a càrrec de l'empresa, com s'està fent amb les comissions de servei, ja sigui públic o privat el mitjà de transport.

Hem afegit a la proposta una mesura que tot i ser aplicable de forma general, entenem que el lloc on pot ser més fàcil dur-la a terme és el Centre Operatiu. Aquesta consisteix en constituir una base de dades on, voluntàriament, qualsevol persona hi pugui deixar les dades relatives al seu desplaçament, amb la finalitat de compartir vehicle. Quelcom semblant al que s'ha vingut a anomenar "carsharing".

Cal reduir el cost de desplaçament que suporta el personal i també és hora de prendre totes les mesures necessàries per anar en la direcció d'aconseguir la mobilitat sostenible.

mobilitat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

les despeses de desplaçaments: des del KM ZERO

Anònim ha dit...

hola a tothom,
he llegit aquesta publicació i quant al "carsharing" es pot trobar informació a la pàgina del Consell Comarcal del Bages - Compartir Cotxe http://bages.compartir.org/

p.d.: felicitats per aquest blog