dilluns, 2 de juny del 2008

ISTAS21 RESULTAT 2008

L'estrès, l'ansietat, l'assetjament, la depressió, diversos trastorns psicosomàtics, cardiovasculars, immunitaris, musculoesquelètics, l'úlcera d'estómac, malestar físic i psíquic poden ser deguts a l'exposició a riscos psicosocials en el treball. Els riscos psicosocials són característiques de les condicions de treball, i concretament de l'organització del treball, nocives per a la salut, i no d'un problema individual, de personalitat o que respongui a circumstàncies personals o familiars.

L'avaluació de riscos psicosocials ha de realitzar-se utilitzant mètodes que apuntin a l'origen dels problemes (principi de prevenció en l'origen), és a dir, a les característiques de l'organització del treball i no a les característiques de les persones.

El març de l'any 2004, CCOO vam realitzar una enquesta al personal utilitzant aquest mateix mètode ISTAS21 (CoPsoQ), el resultat de la qual el podeu trobar a la web de la nostra secció sindical www.comfia.net/caixamanresa/comunicats/2004/istas21_resultat.pdf

Han passat 4 anys i l'evolució que s'ha produït en aquesta matèria és monocromàtica. La defensa de la salut en el lloc de treball constitueix un dels drets fonamentals i està protegit per la legislació vigent. L'empresa té l'obligació de garantir que les condicions de treball siguin saludables.

resultat autoavaluació

1 comentari:

Anònim ha dit...

CEMáforo rojo