dimarts, 16 de juny del 2009

INTERVENCIÓ ASSEMBLEA GENERAL 16.06.09

Ens congratulem del creixement recurrent en el negoci bancari tradicional aconseguit en l’exercici, on destaca el rati de morositat més baix de les entitats financeres catalanes, però la gestió diària de la caixa no es pot recolzar en una prolongació generalitzada i permanent de la jornada laboral.

El sector financer està travessant per moments difícils a tot el món. Al nostre país el sector de Caixes d’Estalvis és el més afectat, principalment per la major vinculació que ha tingut amb el finançament del sector immobiliari. Aquesta situació és fruit tant d’elements externs a cada caixa, com de la gestió que s’ha vingut realitzant en els darrers anys en algunes entitats. Els responsables, doncs, no són els treballadors i treballadores de les institucions sinó els seus gestors. En aquest sentit, volem denunciar el fet que, amb el pretext de la situació econòmica actual, les Direccions de les Caixes d’Estalvis estan incomplint el Conveni Col·lectiu i deixant d’aplicar l’augment salarial del 2% per a aquest any 2009. Des d’aquí, fem una crida a la reflexió i a la justícia, perquè a cadascú se li doni allò que li pertoca.

Anunciem, doncs, que el nostre vot a la gestió d’enguany és l’abstenció, la qual pretenem que s'interpreti com una mà oberta al diàleg, ja que estem convençuts que és el millor per a la bona marxa de la caixa.

D’altra banda la situació actual està molt convulsa i els mitjans de comunicació contínuament estan parlant de fusions, integracions i aliances entre diferents caixes, tant dins com fora de Catalunya.

Els consellers representants del personal volem posar de manifest que el nostre principal interès és la continuïtat dels llocs de treball i, per tant, qualsevol procés de reordenació del mapa de Caixes d’Estalvis ha de comportar:

  1. Respecte a l'autonomia de decisió dels òrgans de govern de les caixes.
  2. Garantia de viabilitat econòmica de la nova o noves caixes resultants, des d’una posició de major solvència i rendibilitat.
  3. Manteniment dels llocs de treball.
  4. Intervenció dels representants dels treballadors en tot el procés, perquè es respectin les condicions laborals de les plantilles.
  5. Manteniment de la naturalesa jurídica de les caixes i de la seva funció social.
A més, volem manifestar el nostre suport al plantejament realitzat per la Comissió Obrera Nacional de Catalunya en el sentit que, preferentment, la reordenació hauria de produir-se dins de l’àmbit territorial Català, mantenint així les inversions de l’Obra Social a Catalunya i l’arrelament social i cultural que tradicionalment han demostrat aquestes entitats.

PDF comunicat en PDF