divendres, 18 de setembre del 2009

AQUÍ NO HI SOBRA NINGÚ

Davant de les insistents notícies sobre la fusió imminent de Caixa Manresa amb altres entitats, hem d’aclarir que, ara com ara, la Direcció no s’ha adreçat a la representació laboral, de la qual CCOO tenim la majoria, per a res relacionat amb aquesta qüestió.

És, per tant, prematur fer manifestacions sobre possibles retallades de plantilla, com fa algun altre sindicat, segurament per fer afiliacions basades en la por. La plantilla està prou subdimensionada com perquè no calgui especular sobre possibles reduccions. Nosaltres, d’entrada, creiem que aquí no hi sobra ningú. En qualsevol cas, és evident que, si calgués fer algun esponjament, hauria de ser a través d’un acord laboral negociat paral·lelament al procés de fusió. La base de l’acord caldrà que sigui una proposta de jubilacions anticipades i, subsidiàriament, prejubilacions en unes condicions acceptables i amb la decisió personal d’acollir-s’hi o no, voluntàriament, per part de cada treballador que reuneixi les condicions que s’hi estableixin.

Tampoc no volem fer especulacions sobre ofertes inexistents a diferents segments d’edat de la plantilla o sobre els possibles beneficis o perjudicis de negociar amb direccions més o menys conegudes. Les condicions que pretenem aconseguir, les quals hem fet públiques repetidament, tenim la confiança d’assolir-les amb unes negociacions serioses basades en la força de CCOO en el sector, a Caixa Manresa i a les altres caixes que puguin intervenir en la fusió. La nostra experiència en negociacions anteriors ens ha demostrat que és la força que ens dóna la nostra afiliació la que ens fa obtenir les millors condicions per al conjunt de la plantilla.

Aquest serà el nostre objectiu i no planyerem esforços per aconseguir-lo.

PDF comunicat en PDF