dimecres, 2 de setembre del 2009

CCOO DAVANT LES FUSIONS

Davant les darreres notícies aparegudes en relació a la possible fusió del les caixes de Tarragona, Manresa i Catalunya, CCOO volem recordar que es tracta de matèries que s’han de tractar als òrgans de govern de les respectives entitats i, en aquest sentit, exigim a les direccions que ens facilitin tota la informació de què disposen i confirmin què hi ha de cert en aquestes notícies publicades en premsa.

CCOO condicionem el nostre suport als processos de reordenació a la signatura d’un acord
laboral que ha de recollir:

Garanties en matèria laboral: ocupació i cohesió
Per a CCOO la prioritat en qualsevol fusió és l’ocupació. Ens oposarem frontalment a qualsevol fusió que la posi en risc i en la qual no es garanteixin els interessos de les plantilles a través de la firma d’un Acord Laboral que asseguri els llocs de treball de les caixes i els dels seus grups empresarials, així com la cohesió laboral a través de la homogeneïtzació a l’alça de les condicions laborals.

Garanties en matèria econòmica i empresarial
Qualsevol projecte de fusió ha de demostrar la seva solidesa a futur. Per això CCOO exigirà la presentació d’un projecte viable, assentat en aspectes econòmics i d’utilitat social per al seu entorn d’actuació.

Garanties en matèria social
L’entitat resultant, sigui nova o no, ha de garantir la naturalesa jurídica de la caixa com una entitat de propietat social, des d’un compromís ferm de responsabilitat social vers el conjunt de la societat, els seus clients i els treballadors i treballadores.

Des de la nostra condició de primer sindicat en el sector i a la nostra caixa, volem traslladar-te un missatge de tranquil·litat: per sobre de qualsevol altra consideració, CCOO defensarà el teu lloc de treball, els teus drets i els teus interessos.

PDF comunicat en PDF