dijous, 19 de febrer del 2009

L'ACARL ES CONTRADIU

Un cop signat el Conveni, el passat 27 de gener, per CCOO i CSICA, aquest s'ha remés a la Dirección General de Trabajo perquè li doni el vist-i-plau i procedeixi a la seva publicació al BOE. Tècnicament, és al dia següent de la seva publicació en aquest butlletí quan torna a entrar en vigor, motiu que invoca la patronal ACARL per a no procedir encara a l’aplicació salarial del 2009.

Però l’ACARL es contradiu, ja que les Comissions del Conveni –en les que hi són presents la pròpia patronal i les organitzacions sindicals signants del mateix, CCOO i CSICA- han reprès els seus treballs sense esperar a la seva publicació.

Així, el passat 12 de febrer es va reunir la Comissió Mixta Interpretativa del Conveni en la que es van resoldre diverses consultes plantejades, tot i que en aquesta mateixa sessió la patronal no va voler aprovar com definitiva la taula salarial del 2008, preferint esperar-se a la publicació del Conveni al BOE.

Encara sort que vam tornar a ratificar el Conveni perquè, sinó, encara ens demanarien que els hi tornéssim els diners de l’any passat, cosa que a més d'una Direcció se li ha passat pel cap.

La qüestió és que les Direccions de les caixes volen guanyar temps per a apuntar-se a la “cerimònia de la confusió” que, sobre la previsió de la inflació per a l’any 2009, està orquestrant la CEOE i a la que s'oposen amb fermesa les Confederacions Sindicals de CCOO i UGT. Val a dir que la demora provocada per l’anul·lació del Conveni, amb motiu del conflicte presentat per CIC, està sent de gran ajuda a la patronal en aquest tema.

Cada dia passen coses al sector i el Conveni, a més de ser molt beneficiós per a les plantilles i les seves condicions laborals i socials, proporciona una estabilitat que en l'actualitat és imprescindible per a afrontar tot el que pugui venir.

Si les Direccions de les caixes introdueixen inestabilitat al sector, aquesta serà la seva responsabilitat, ja que no dubtem que l’ACARL es trobarà davant, no solament als sindicats signants del Conveni, sinó també a tota la resta, ja que no estem parlant d'una valoració del mateix, sinó de l'incompliment d'una de les seves clàusules i a això CCOO ens hi oposarem amb absoluta fermesa.

PDF comunicat en PDF