divendres, 6 de febrer del 2009

QUÈ ESPEREN?

per anunciar l'aplicació del 2%

Aquest Comitè d'Empresa té coneixement que les caixes no han aplicat encara l'augment del 2% en els nostres salaris perquè estan pendents d'una reunió amb l'ACARL (la patronal de les caixes) a Madrid el pròxim 11 de febrer.

És indignant. Per què han d'anar ara a Madrid? Que van anar-hi quan els directius s'apujaven any rere any els seus salaris un 20, 30 i 40% mentre la resta tenien l'IPC pelat? Doncs ara tampoc. Que paguin el que ens correspon i punt.

Si alguna caixa té problemes, el Conveni ja preveu una clàusula de "desvinculació del conveni" i que siguin els seus directius els encarregats d'explicar a la societat de com s'ha arribat a aquesta situació. Després ja demanarem que tornin abans de tot els seus "bonus".

Cal recordar que la previsió d'inflació oficial s'extreu de diverses normes d'aplicació a tot l'Estat:

  • L'objectiu oficial d'inflació és competència del Banc Central Europeu (article 105.1 del Tractat de la UE) i segueix sent del 2%, con va confirmar el president del BCE el passat 15 de gener.
  • El Projecte de Pressupostos de la Seguretat Social per a l'exercici 2009 recull que "... en el present exercici s'ha considerat una pujada uniforme per a les pensions del Sistema, basada en una previsió de l'IPC del 2% ...".
  • En el Reial Decret Legislatiu 1/1994 de 20 de juny, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei General de la SS, en l'article 48.Revalorització, s'indica que "les pensions seran revaloritzades en funció de l'IPC previst". I el Reial Decret de pensions estableix per a aquest any una revalorització del 2%.
Aquestes dades són argument suficient per reclamar que s'apliqui ja la revisió salarial del 2%.

Les organitzacions sindicals no permetrem que les empreses actuïn de forma deslleial i injusta i, en aquells casos que es presentin actuarem contundentment i utilitzarem les vies previstes legalment per reclamar els nostres drets salarials.

PDF comunicat en PDF