dimecres, 18 de març del 2009

LA PATRONAL JUGA AMB FOC

la patronal posa en dubte l'increment del 2%
LES DIRECCIONS DE LES CAIXES JUGUEN AMB FOC

Tal com venim anunciant en els últims comunicats, sembla que la patronal ACARL s’està plantejant seriosament incomplir el Conveni, en posar en dubte que calgui aplicar un increment salarial inicial del 2% per a aquest any 2009.

En la reunió que van efectuar aquest dimarts, 17 de març, sembla que han guanyat terreny les tesis d’aquelles caixes disposades a endinsar-se en el camí de la irresponsabilitat, cosa que provoca un conflicte en el sector just quan es troba en un moment molt delicat.

Si es continua per aquest camí, CCOO, a més de les pertinents accions jurídiques, també farem mobilitzacions, que proposarem que tinguin caràcter unitari amb tots els sindicats –firmants o no del Conveni-. I això perquè la patronal pretén canviar unes regles de joc que van més enllà d’aquest Conveni, ja que el redactat de la clàusula de revisió salarial és el mateix des de 1999, firmat, per tant per tots els sindicats en algun dels últims convenis.

Les Direccions han de saber estar a las verdes i a les madures. És veritat que l’IPC final de 2008 fou de l’1,4%. Hem recuperat un 0,6% de poder adquisitiu. Però també cal recordar que l’IPC interanual a juliol de 2008 era del 5,4%, i la inflació mitjana de l’any 2008 ha superat el 2%.

Durant tots aquests anys en què el 2% previst ha estat superat per l’IPC final, no han dit ni piu, mentre que les plantilles hem esperat l’any següent per recuperar el diferencial gràcies a la clàusula de revisió salarial.

Els acords salarials en l’última dècada s’han basat en la inflació prevista amb clàusules de garantia, perquè era la fórmula que millor conjugava els interessos de les parts (empreses i treballadors) amb els interessos generals: el control de la inflació. No s’hi val a canviar les regles a meitat de partida, a meitat de vigència del Conveni.

Qui hem signat el Conveni –CCOO i CSICA- som qui més podem exigir el seu compliment; i ho farem. Poc temps queda ja perquè ens expliquin què pretenen finalment, ja que hem estat convocats per a principis de la setmana que ve a una reunió de la Comissió Mixta Interpretativa del Conveni.

Per nosaltres no hi ha dubtes de cap mena per interpretar: o compleixen ara o compliran per força demà.

No haurien d’oblidar que defraudar la confiança té les seves conseqüències per al present i per al futur. Però, si volen jugar amb foc, serà sota la seva responsabilitat. Que després no ens demanin aigua per apagar els incendis que ells mateixos hauran provocat.

PDF comunicat en PDF

1 comentari:

Anònim ha dit...

tots units contra una de les patronals mes carques, ells son pocs i covards, ni un pas enrera!