dilluns, 30 de març del 2009

MOBILITZACIONS PER LA REVISIÓ SALARIAL (2%)


El divendres 27 de març es van dur a terme concentracions de delegats i delegades sindicals de CCOO i la resta de sindicats davant les seus de les caixes d'estalvis a les principals ciutats del país.

Els sindicats vam protestar així contra la negativa de la patronal de Caixes (ACARL) a aplicar la clàusula de revisió salarial prevista en el Conveni Col·lectiu. Aquesta decisió de les direccions de les caixes suposa un incompliment del Conveni sense considerar, a més, el complicat moment econòmic actual.

Com s'ha explicat reiteradament, els sindicats signants del Conveni no pretenem obrir cap nova negociació ni demanem increments addicionals o diferents als pactats, només volem que es compleixi el que vam acordar el 2007, que té vigència fins al 2010, i que s'ha vingut aplicant sense problemes des de fa deu anys.

Milers de delegats sindicals s'han manifestat enfront les seus de les caixes d'estalvis. Especial rellevància han tingut les concentracions realitzades a Madrid (davant la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis), a Barcelona (a la Caixa i Caixa Catalunya) o Sevilla (Cajasol), entre moltes altres.

No es poden vulnerar impunement els drets dels treballadors. El Conveni Col·lectiu es pot i s’ha d'aplicar en tots els seus termes.

Els sindicats només demanem a les direccions de les caixes la mateixa responsabilitat que nosaltres assumim i que la situació actual requereix -la primera intervenció d'una caixa d'estalvis pel Banc d’España, anunciada aquest passat diumenge no és precisament una bona noticia-. Han de passar pàgina i complir els compromisos adquirits en la negociació col·lectiva per poder dedicar-nos a resoldre de la millor manera per a les plantilles i les entitats tot el que ha de venir.

PDF comunicat en PDF