dilluns, 2 de març del 2009

ACORD FUNCIONS DIRECTIVES

Dilluns dia 26 de gener, CCOO us donàvem a conèixer el preacord amb Direcció sobre funcions directives a oficines, el text del qual era el següent:

"Sense perjudici del que estableix l'article 92 (*) sobre diferències retributives, Caixa de Manresa computarà, a efectes de futures consolidacions de nivell professional, el temps corresponent a l'exercici de les funcions de direcció d'oficina o sotsdirecció, realitzades de forma temporal, comptant des del primer dia, sempre que aquests períodes siguin iguals o superiors a 45 dies continuats.

Per tal de seguir la implementació d'aquest acord es lliurarà semestralment a la representació laboral un resum del còmput del temps de les persones afectades."


(*) Article 92. Diferències retributives
L'empleat que exerceixi funcions de director d'oficina, sotsdirector o interventor percebrà la diferència retributiva entre el nivell reconegut i el corresponent a les funcions que efectivament realitza.


CCOO vàrem presentar al Comitè d'Empresa aquest preacord per a la seva ratificació dijous dia 5 de febrer. Finalment va ser signat, com a acord, per totes les parts dimarts dia 10 de febrer.

CCOO valorem positivament que es reconegui el treball de la plantilla, en aquest cas a xarxa, fet que suposa un pas endavant en la millora de les condicions laborals de la nostra caixa mitjançant la negociació. En tota relació laboral hi ha punts de trobada i punts de discrepància amb la Direcció. Aquesta normalització de les relacions laborals fa possible, alhora, l'existència de demandes als jutjats socials o denúncies a la Inspecció de Treball amb la firma d'acords, demostrant un grau de seny i maduresa que cal conservar. Tenim temes pendents de tancar amb Direcció, com per exemple, i per citar-ne un, la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, el qual CCOO portem treballant a la nostra caixa des de l'any 2002, any rere any, amb propostes i comunicats diversos, i que en l'actualitat estem negociant amb RRHH.

PDF comunicat en PDF