dimarts, 10 de març del 2009

PUBLICAT EL CONVENI AL BOE

ARA JA NO HI HA EXCUSES PER A L’APLICACIÓ DE L’INCREMENT SALARIAL DEL 2%, AMB EFECTES 1 DE GENER DEL 2009

Com ja vam informar en anteriors circulars, el 27 de gener passat CCOO i CSICA vam procedir a ratificar el Conveni 2007-2010 que havia estat anul·lat per l’Audiència Nacional, després de la impugnació de CIC.

A data d’avui, 10 de març, s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat aquest Conveni, motiu pel qual, a partir de demà, torna a ser en vigor i les caixes ja poden procedir a l’aplicació de l’IPC estimat pel Govern per a aquest any, és a dir, el 2%.

Durant aquest període, la demanda de CIC ha provocat una llarga demora que ha permès a la patronal ACARL, per una banda, guanyar temps per generar dubtes sobre quins eren els termes salarials acordats per a l’any 2008 (algunes entitats deien que l’increment de l’any 2008 hauria de ser la inflació final, de l’1,4%, en lloc del 2% estimat) i, per una altra, participar amb la CEOE a la ruptura del diàleg social tot qüestionant la previsió d’inflació per a l’any 2009.

El sector financer en general, i les caixes en particular, ja pateix prou convulsió i no contribuiria gens a la seva estabilitat –més aviat al contrari- que ara les direccions de les entitats “reinterpretessin” els compromisos que van adquirir amb la firma del Conveni. Tal com van les coses, les plantilles no entendrien que qui, cada vegada amb major pressió, li demana un esforç creixent pretengui escatimar una part de l’increment salarial ja compromès.

Esperem que les direccions de les caixes no incorrin en aquesta irresponsabilitat, ja que, a més d’un escarni a les plantilles, representaria sembrar dubtes sobre un sector que té al seu davant uns temps molt difícils.

La firma d’aquestes dues organitzacions sindicals – CCOO i CSICA- és la que fa possible que tinguem un Conveni amb unes condicions econòmiques, laborals i socials molt beneficioses per a les plantilles, i no permetrem que s’incompleixi. Des de CCOO actuarem amb tota la contundència necessària si aquesta fos finalment la pretensió de la patronal.

PDF comunicat en PDF