dijous, 4 de març del 2010

CONCEPTES SALARIALS

Els representants sindicals de Caixa Manresa a la mesa de negociació estem lluitant fins a l’extenuació perquè determinats conceptes salarials que a continuació detallarem, no siguin “homologats”, terme utilitzat per les direccions a la mesa de negociació, quan a la pràctica volen dir absorbits. Lamentablement, les direccions, inclosa la nostra, no accepten deixar-los fora de l’esmentada “homologació”.

Podem entendre que el concepte salarial “MILLORA VOLUNTÀRIA”, donada la pròpia naturalesa d’aquest concepte (absorbible), pugui ser “homologat”, és a dir, absorbit, com de fet es porta a terme en l’actualitat, de forma unilateral i subjectiva; podem entendre que el concepte salarial “COMPLEMENT PERSONAL” corri la mateixa sort, per la mateixa causa que l’anterior, si es que encara algú el té i no li ha estat transvasat, ja en la seva totalitat, al concepte de “MILLORA VOLUNTÀRIA”.

Però els següents conceptes salarials, congelats i a extingir: “COMPLEMENT IRTP”, “COMPLEMENT SEGURETAT SOCIAL” i “COMPLEMENT EXTRACONVENCIONAL”, corrien seriós perill de ser “homologats” a l’estructura salarial de la “nova caixa” (amb “vells coneguts”). Altres conceptes salarials a extingir, com ara “AJUDA FAMILIAR FILLS” i “AJUDA FAMILIAR ESPOS/A”, es mantenen.

El concepte salarial “COMPL. IRTP” afecta a 156 persones incorporades a Caixa Manresa fins a 31.12.1978.

El concepte salarial “COMPL. SEGURETAT SOCIAL” afecta a 159 persones incorporades a Caixa Manresa fins a 30.09.1979.

I finalment, el concepte salarial “COMPL. EXTRACONVENCIONAL” afecta a 302 persones incorporades a Caixa Manresa fins a 31.12.1993.

D’aquests tres conceptes salarials, congelats i a extingir, l’anomenat IRTP ha estat acceptat per les direccions de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa de mantenir-lo fora de la “homologació”, perquè tenim la sort que a les tres caixes hi ha un concepte semblant amb, més o menys, el mateix nom. Seguint aquesta regla de tres... sort que “SOU BASE” és “SOU BASE” a tot arreu, que si no ens el “follomologuen”.

Ens argumenten què, aquesta “homologació” que es durà a terme en terços al 2011, 2012 i 2013, no guanyarem menys del que ja guanyem (gràcies, Tot Poderós, Senyor, Déu de l’Univers), ja que aquests tres conceptes salarials, qui els tingui, aniran contra el concepte “PLUS NOVA CAIXA” de 2,75 pagues (qui no coneix què és un “trilero”?).

I, com a cirereta del pastís, la gratificació de 110 euros per Nadal, desapareix màgicament.

Tot això li hem d’agrair, sobretot, a l’actual direcció de Caixa Catalunya, que ha fet un gran esforç de contenció salarial, com tothom deu saber. Tampoc se n’escapa la nostra direcció, que no ha bellugat un dit per recolzar la plantilla (ja va quedar esgotada després de blindar les poltrones corresponents). La nostra direcció demana generositat al personal de Caixa Manresa, generositat per fer esforços, com sempre, a canvi de res.

Hem demanat parlar amb el Director General per tractar aquest tema i hores d’ara no tenim audiència concedida.

PDF comunicat en PDF