dimecres, 24 de març del 2010

EL TRIBUNAL SUPREM ENS DÓNA LA RAÓ

L’IPC PREVIST PER AL 2009 ÉS EL 2%

El Tribunal Suprem ha donat la raó a COMFIA-CCOO en la seva demanda sobre la revisió salarial de 2009, ratificant alhora la sentència prèvia favorable dictada por l’Audiència Nacional. En l’auto, el Tribunal assegura que la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2009 evidencia, amb certesa, la previsió del Govern sobre l’IPC.


Comfia-CCOO ens hem adreçat a la patronal de les Caixes d’Estalvis (ACARL) per exigir-li l’activació de l’acord a què vàrem arribar en l’Acte de Conciliació Prejudicial de juliol de 2009 .En aquell Acte vam arribar a l’acord amb la patronal d’aplicar provisionalment un increment salarial del 2% amb efectes des de l’1 de gener de 2009, tot esperant la primera sentència del Tribunal Suprem que resolgués si el 2% era l’IPC previst pel Govern per al 2009.

Como deveu recordar, l’ACARL va decidir enfilar-se al carro de la postura de la CEOE de negar l’existència de previsió de l’IPC per part del Govern, tot bloquejant les pujades salarials previstes a centenars de Convenis Col·lectius. La resposta de Comfia-CCOO es va dur a terme en diferents fronts:

  • Organitzant concentracions de delegats sindicals a les seus de les principals Caixes d’Estalvis i de la CECA.
  • Interposant una demanda de conflicte col·lectiu contra l’ACARL exigint la aplicació d’un increment salarial per al 2009 equivalent a la previsió de l’IPC feta pel Govern, tal como queda recollit en el Conveni Col·lectiu de Caixes d’Estalvis.
Pel maig de 2009, la Sala Social de l’Audiència Nacional es va pronunciar favorablement a la demanda interposada per Comfia-CCOO a Sogecable, tot reconeixent que l’IPC previst era del 2%. Dies després, una nova sentència de l’Audiència Nacional, aquesta vegada en el Conveni de Telemàrqueting, va ratificar l’anterior i la va dotar d’una major eficàcia jurídica.

Finalment, el Tribunal Suprem acaba de confirmar les sentències favorables de l’Audiència Nacional, tal com hem anat defensant des de la firma del Conveni. Una vegada més, el temps ens ha donat la raó i ha fet bo el Conveni Col·lectiu que vam subscriure CCOO para al període 2007-2010 tot anticipant-nos al canvi de cicle que s’acostava, i gràcies al qual, en temps de crisi, no solament mantenim el poder adquisitiu, sinó que, després d’aquesta sentència, el veiem augmentat.

PDF comunicat en PDF