dimecres, 31 de març del 2010

ÒRGANS DE GOVERN 2010


A les caixes no hi ha accionistes. Els òrgans de govern són els que regeixen la marxa de l’Entitat i els que prenen les decisions de tipus estratègic.

L’administració, gestió, representació i control de la Caixa correspon als següents òrgans de govern, d’acord amb les competències que, en cada cas, s’estableixin en els Estatuts de la Caixa:

1r - ASSEMBLEA GENERAL

L’Assemblea General (que es reuneix un cop l’any de forma ordinària) és l’òrgan de govern i decisió de la Caixa. Els seus membres ostenten la denominació de Consellers generals i representen els interessos dels dipositants i els generals de l’Entitat, en el seu àmbit d’actuació.

L’Assemblea General està integrada per 105 Consellers generals:
  • 42 Consellers generals representants dels impositors.
  • 21 Consellers generals representants de les corporacions locals.
  • 30 Consellers generals representants de fundacions, associacions o corporacions.
  • 12 Consellers generals representants del personal de la Caixa (la nostra representació, tot i ser la més minoritària de totes, és qualitativament molt important, ja que som els treballadors i treballadores de la Caixa els qui coneixem la realitat de la nostra entitat).
2n - CONSELL D’ADMINISTRACIÓ

El Consell d’Administració (que es reuneix cada dos mesos) és l’òrgan de govern que té encomanats el govern, la gestió, l’administració i la representació de la Caixa, amb plenitud de facultats i sense més limitacions que les reservades a l’Assemblea General per la llei o pels Estatuts de la Caixa.

El Consell està integrat per 15 Consellers generals dels quals 2 són representants del personal.

Les facultats del Consell podran ser delegades en la Comissió Executiva (que es reuneix cada mes). El Consell d’Administració crearà una Comissió d’Obra Social (que es reuneix cada tres mesos) que tindrà com a funció proposar, per a la seva aprovació, les obres d’aquesta naturalesa.

3r - COMISSIÓ DE CONTROL

La Comissió de Control (que es reuneix cada tres mesos) té per objecte tenir cura que la gestió del Consell d’Administració es compleixi amb la màxima eficàcia i precisió, dintre de les línies generals d’actuació assenyalades per l’Assemblea General i de les directrius emanades de la normativa aplicable.

La Comissió de Control està integrada per 5 Consellers generals dels quals 1 és representant del personal.


CONSELLERS GENERALS REPRESENTANTS DEL PERSONAL ALS ÒRGANS DE GOVERN

Actualment, CCOO tenim 9 dels 12 representants a l’Assemblea General, (75% dels representants del personal de l’entitat); dos d’ells formen part del Consell d’Administració (Tino Jorge i Benet Botifoll, el Tino forma part, a més, de la Comissió Executiva i el Benet forma part, a més, de la Comissió OBS) i un altre pertany a la Comissió de Control (Esteve Obradors).

PDF comunicat en PDF

1 comentari:

Anònim ha dit...

Avui s'ha fet públic, mitjançant una circular de CEM, que l'Assemblea que haurà de ratificar la fusió CC, CT i CM serà eñ proper dilluns 17 de maig. La nova entitat començarà a operar a partir de l'1 de juliol.