dimecres, 23 de juny del 2010

CAL SABER I TENIR CLAR (2)

1. La data límit per a l’adhesió al pla de prejubilacions és el 30 de juny.

2. L’aplicació efectiva de les extincions contractuals es durà a terme progressivament fins el 31.03.2011.

3. Tal i com recull l’apartat 2.1.5 de l’Acord Laboral d’Integració signat per les parts el 12 de març de 2010, “els empleats/des que s’acullin a l’oferta de prejubilació, tindran dret a percebre l’import de les aportacions per la contingència de jubilació al Pla de Pensions al que pertanyin, pel període comprès entre l’extinció del contracte de treball fins al compliment de l’edat de 64 anys, prenent com a salari pensionable l’existent a 31 de desembre de l’any anterior a l’extinció de la relació laboral”.

4. Ahir, dimarts dia 22 de juny, vàrem ratificar, mitjançant acord signat per les parts, el càlcul de les aportacions fins els 64 anys pel que respecte als compromisos de prestació definida, en els supòsit d’acollir-se a l’incís (i) o (ii) de l’esmentat apartat 2.1.5 de l’Acord Laboral. Les opcions sobre l’aportació al Pla de Pensions dels Empleats/des fins als 64 anys:

  • 4.1. Opció A. Sense capitalització. I per tant, romandre en el Pla de Pensions, l’esmentada aportació per la contingència de jubilació es farà conforme al sistema financer actuarial que es ve aplicant.
  • 4.2. Opció B. Amb capitalització. Import que resulti de multiplicar l’aportació per la contingència de jubilació de l’any anterior a l’extinció de la relació laboral pel temps que resti fins el compliment dels 64 anys. (“Pájaro en mano...”).
5. Recomanem a tot el personal prejubilable adherir-se al pla de prejubilacions.

PDF comunicat en PDF