dimecres, 9 de juny del 2010

NOU ORGANIGRAMA (2)

El divendres dia 28, a altes hores de la tarda, ja sabem la debilitat de la nostra Direcció per a que la gent allargui el seu horari, es va publicar la circular amb els nomenaments i l’estructura organitzativa. És curiós que es publiqui un dia i a una hora en què la majoria de nosaltres ja hem acabat la nostra jornada laboral. Ens preguntem a què obeeix aquesta “nocturnitat”.

En un primer cop d’ull resulta sorprenent el volum de nomenaments i la complicació de l’estructura de comandaments: en moltes àrees seria més fàcil trobar la sortida en un laberint que esbrinar la jerarquia en la pressa de decisions.

CCOO considerem aquest organigrama com altament inflacionista en l’aspecte econòmic, mancat de responsabilitats clares i amb moltes dependències funcionals no massa ben explicades. En molts casos ni els propis afectats entenen la seva funció veient l’organigrama, i les explicacions donades pels seus responsables encara ho han complicat més.

Hi ha una màxima empresarial: “Si vols que una cosa no funcioni fes que hi hagin molta gent per decidir”.

Si el resultat de la fusió ha de ser una entitat equivalent al tamany de Caixa Catalunya abans de la integració, resulta estrany que per a una dimensió final semblant tinguem un organigrama més gran. En un procés de reestructuració és un fet paradoxal que en comptes de reduir els comandaments intermedis, s’incrementin.

Una vegada més la nostra Direcció escull el camí equivocat. El que necessitem és fer negoci, el de debò, no el de les misèries diàries, i no carregar estructures burocràtiques a fi i efecte d’incrementar els controls.

CCOO hem reiterat a aquest Director i al seu equip que ja no tenen un xec en blanc, el resultat de la votació de la gestió a l’Assemblea de Caixa Catalunya així ho demostra.

És urgent que facin els deures i es dediquin a treballar (que no vol dir dedicar moltes hores), a tirar endavant aquest projecte ocupant-se dels aspectes estratègics de negoci.

PDF comunicat en PDF

1 comentari:

Anònim ha dit...

És fàcil d'entendre, un narcisista envoltat de llepaculs incompetents.
Malament quan en una organització el més tonto fa rellotges.