divendres, 11 de juny del 2010

I SI PER UNA VEGADA L'ENCERTESSIN?

L’evolució de l’Objectiu General Ponderat (OGP) i el grau d’acompliment per part de les oficines, al llarg d’aquest any dóna mostra, una vegada més, i ja van diversos temes, de la falta de previsió, desconeixement del mercat i manca de capacitat analítica de la situació econòmica a curt i mig termini per part de l’equip directiu.

És un fet irrefutable que a hores d’ara només compleix aproximadament el 7,5% de les oficines. La resta, el 92,50%, no estan complint i, per les informacions que ens fan arribar, sembla complicat que ho aconsegueixin.

Quan tantes oficines no compleixen pot voler dir dues coses:

  • Que tots els empleats que estan a aquestes oficines no complidores no són prou professionals i no s’hi dediquen gaire (explicació escollida sens dubte per l’equip directiu).
  • I l’altra, que les previsions realitzades han estat un autèntic despropòsit, mancades de realisme, allunyades de la situació econòmica real, de l’evolució del mercat i que les eines per aconseguir-ho han estat inadequades i insuficients.
L’última perla, que no entenem si és per desconeixement o altra cosa que no adjectivarem, és que diversos productes estructurats que comercialitzem en el mes de juny, estan per damunt de l’spread pressupostat a moltes oficines, cosa que provoca la penalització de l’OGP. Per cert, la comercialització d’estructurats és una pedra angular de la gestió econòmica molt criticada a l’Assemblea.

En el món educatiu, del qual prové el nostre Director, hi ha un fet conegut: si en una classe de 25 alumnes suspenen 3 o 4, potser és que no han estudiat prou. Si en suspenen 23, segurament és el professor qui s’equivoca o els continguts que dóna no són els adequats.

Tot equip directiu s’ha de guanyar el seu prestigi, no dient molt sovint què bons que són, si no encertant les seves previsions i sent capaços d’avançar-se a l’evolució del mercat i les conjuntures econòmiques.

CCOO, una vegada més, reclama a l’equip directiu que assumeixi les seves responsabilitats i recondueixi la seva gestió. El moment és prou delicat com per exigir-los que les previsions que realitzin no siguin un joc de ruleta.

PDF comunicat en PDF