dimarts, 1 de juny del 2010

MOU-TE, PERÒ A ON?

El passat dia 20 de maig es va posar en marxa l’aplicatiu del “mou-te” per tal de publicar les places vacants derivades de prejubilacions, baixes incentivades i de les figures especialitzades que s’havien de crear, per tal que els companys/es afectats per la reestructuració d’oficines, poguessin començar a optar a un nou destí.

La primera setmana van aparèixer molt poques vacants en relació als moviments que s’estaven produint, si bé és cert que l’obertura del període de sol·licituds era molt recent. A hores d’ara ja han passat pràcticament dues setmanes i encara no surten publicades moltes vacants de persones que sabem que s’han acollit a prejubilacions i baixes, hi ha molts més afectats que vacants disponibles, hi ha sol·licituds a cobrir vacants que no queden reflectides i els sol·licitants no tenen informació actualitzada de si hi ha hagut alguna incidència, ni de en quin estat es troba la seva petició.

Només hem iniciat aquest procés i ja es detecten errors i manca de transparència que estan fent sospitar a la plantilla, que si ja el procés per sí sol havia de ser dur i complicat, l’Àrea de Persones encara farà que ho sigui més.

Hem de recordar a la Direcció, responsable últim d’aquest desgavell, que estan en joc la vida personal i professional de molts treballadors/es i que el mínim que es pot exigir és que les coses es facin amb rigor i transparència. El que estem veient, a les primeres de canvi, és una manca de voluntat manifesta de gestionar aquesta situació amb el màxim de delicadesa envers els afectats, que recordem que son les víctimes però no els originadors dels problemes que ens han portat a aquesta situació.

Vista la importància del moment i la manca de voluntat mostrada fins ara per l’Àrea de Persones, CCOO hem tramès un escrit al President de la Comissió de Seguiment i Interpretació per tal que ens faci arribar als membres d’aquesta comissió la informació necessària per controlar que l’aplicació de l’Acord Laboral es fa correctament pel que fa a un tema vital: adhesions a baixes i prejubilacions, publicació i assignació de vacants.

PDF comunicat en PDF