dimecres, 7 de gener del 2009

CÀLCUL REDUCCIÓ JORNADA

El passat 30 de desembre de 2008 CCOO vàrem lliurar a la Direcció una carta fent-li saber que no s'estan calculant adequadament els imports de la nòmina en cas de fer reducció de jornada i el nostre desig de parlar-ho i de que es resolgui. En una primera conversa la Direcció ha mostrat la seva bona predisposició per solucionar aquest problema. Aquest fet implicarà, en la majoria de casos, que s'hagin d'abonar endarreriments. CCOO desitgem que la celeritat de Recursos Humans permeti regularitzar la situació en la nòmina d'aquest mes de gener.

Aprofitem per recordar el funcionament de les reduccions de jornada:

Article 38 h) del Conveni Col·lectiu de Caixes D'Estalvi:

"Els qui, per raons de guarda legal, tinguin a la seva cura directa algun menor de vuit anys o un disminuït físic o psíquic que no exerceixi una altra activitat retribuïda, tindran dret a una reducció de la jornada de treball, amb la disminució proporcional del salari, entre un mínim d'un vuitè i un màxim de la meitat de la durada d'aquella.

Tindrà el mateix dret qui hagi d'encarregar-se de la cura directa d'un familiar, fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, que per raons d'edat, accident o malaltia no pugui valer-se per si mateix, i que no ocupi activitat retribuïda, així com qui hagi de tenir cura d'un familiar fins a primer grau de consanguinitat o afinitat per les mateixes raons i amb els mateixos requisits.

En aquests supòsits es facilitarà l'accés a les activitats formatives."


CCOO ens posem, com sempre, a la vostra disposició per a qualsevol dubte, aclariment o consulta que sobre aquest tema, o qualsevol altre, ens vulgueu fer arribar.

PDF comunicat en PDF