dilluns, 19 de gener del 2009

REVISIÓ SALARIAL

L'IPC definitiu de l'any 2008 ha estat el 1,4% per la qual cosa no correspon revisió salarial amb efectes retroactius en haver-se incrementat el salari aquest any el 2%, un 0,6% per sobre de l'IPC final.

L'Institut Nacional d'Estadística ha donat a conèixer l'increment definitiu de l'IPC per a l'any 2008, que ha estat el 1,4%. Per aquest motiu l'increment salarial del 2%, que hem percebut durant l'any 2008 i que està incorporat a les taules salarials, passa a ser definitiu.

El Conveni, que va ser signat exclusivament per CCOO i CSICA, preveu que l'increment salarial inicial per a l'any 2009 haurà de ser l'IPC previst pel govern per a aquest any, és a dir, un 2%, i ha de calcular-se prenent com base l'escala salarial definitiva a 31 de desembre de 2008. També s'incrementarà en aquest 2% la part variable del Plus Conveni, que s'afegirà a l'import lineal que per aquest concepte es percep i que passa a ésser de 285 euros.

Encara que el Conveni es trobi actualment invalidat per la demanda de CIC, no ha de ser aquest un obstacle insalvable per a la seva aplicació, perquè CCOO estem fent tot el necessari per a dotar-lo de total validesa quan puguem constituir de nou la Taula de Conveni. Una vegada signat el Conveni caldrà aplicar el 2% sobre l’escala salarial de 31 de desembre de 2008.

PDF comunicat en PDF