dilluns, 15 de febrer del 2010

DIGUEM-HO CLAR (1)

Durant el procés negociador de l'acord laboral de fusió, els treballadors i treballadores hem mantingut una actitud de responsabilitat, generositat en l'esforç i voluntat negociadora exemplars.

Hem assumit els sacrificis que creiem necessaris per garantir la viabilitat de la nova entitat i hem ajustat al màxim les peticions per a la plantilla, conscients de que ens juguem el futur de les nostres empreses i de tots aquells que en depenem.

Tots sabem que, per sortir de la situació en què ens trobem i afrontar l'entorn econòmic que es dibuixa a curt termini, ens cal sol·licitar unes quantioses ajudes públiques que llastraran el compte de resultats els propers anys.

Doncs bé, en mig d'aquest escenari, la nostra direcció veu incrementada la seva retribució d'una forma que només podem qualificar com a directament obscena, sobre tot tenint en compte que pocs dies després es coneixien els detalls de les condicions d'aplicació del FROB, que preveu un apartat relatiu, justament ves per on, a les retribucions dels directius.

Des de quin sentit de l'ètica i de la responsabilitat hom s'apuja el sou quan estem pendents de que ens aprovin ajudes públiques per superar una situació de greus dificultats per la pervivència de l'empresa? Com es pot demanar simultàniament als empleats i empleades que assumeixin 1.300 baixes i cap millora a futur?

La manca d'ètica, sumada a l'orgull i actitud prepotent amb què ha actuat la nostra direcció donen molt que pensar i témer. Però el que encara preocupa més és l'evident manca d’intel·ligència que mostra prenent aquesta decisió en un moment rotundament inoportú. El pitjor és pensar en quines mans estem i si el Director General i el seu equip estan realment preparats per liderar amb èxit la nova caixa. Tenim dubtes.

A hores d'ara resulta del tot inacceptable que les dificultats hagin de ser només per als treballadors i treballadores. La direcció ha d'entendre que, a partir de decisions com la que ha pres, està en deute amb la plantilla. Som nosaltres qui tirarem endavant aquesta fusió i la nova entitat. És just, per tant, que exigim millores també per a la plantilla de la nova entitat ... i potser, com les de la direcció, que siguin per endavant.

PDF comunicat en PDF