dilluns, 22 de febrer del 2010

QUIN TEMPS PREFEREIX LA DIRECCIÓ?

La direcció ha de decidir ja si vol bon temps o tempestes.

Conscients del neguit que comporta aquesta llarga espera i a fi de traslladar-vos la situació en que es troben les negociacions de l’Acord Laboral...

En primer lloc hem de recordar que tenim un preacord, un bon preacord. Tan es així que la Caixa en aquests moments ja ha posat damunt la taula un nou document on afegeix temes que no existien i retalla i/o obvia d’altres que figuren en el preacord.

Què es desprèn després de llegir el document?

Es desprèn de les primeres lectures que hi ha una retallada de garanties, una manca de concreció i confusió en les prejubilacions. Ombres pel que fa a la fiscalitat d’aquestes prejubilacions. Núvols pel que respecta a la mobilitat i una boira immensa en la majoria d’apartats que impedeix als negociadors representants de l’empresa reconèixer que ells també varen signar el preacord.

La Direcció ha d’adonar-se d’una vegada per totes, i no ens podem passar la vida explicant-ho, que un malestar continuat s’ha posat sobre tota la plantilla que espera que surti d’una vegada el sol de l’Acord. Però aquest sol ha de ser clar i lluminós i que escalfi a tothom.

O sigui, per a aquells que “saben” molt de números i poc de metàfores, el missatge és molt clar: la plantilla sencera mereix un reconeixement a l’esforç fet, al que fem i al que haurem de fer. Donar l’esquena a la plantilla significa enfrontar-se a CCOO.

CCOO estem treballant per dotar de les garanties necessàries el desenvolupament del principi d’acord. Però això no es pot fer oblidant la plantilla i les engrunes no serveixen.

La direcció ha d’entendre que sense aquestes garanties i sense compensacions per a la plantilla, que haurà de tirar endavant la fusió, CCOO no signarem l’acord perquè tenim el compromís de defensar els drets de la plantilla.

Si la direcció fa l’esforç tots hi posarem de la nostra part, però si ja li va bé viure en la tempesta des de CCOO li garantirem trons, llamps i maregassa.

PDF comunicat en PDF