dimecres, 17 de febrer del 2010

DIGUEM-HO CLAR (2)

els assessors externs i el procés negociador

Després de la reunió del dilluns 15.02.2010, una cosa està quedant molt clara, si ja no ho estava i és la improvisació que està regint, per part de les direccions, tot el procés de negociació de l’Acord Laboral i el procés d’integració de les 3 entitats.

Una vegada es va constituir la mesa negociadora, es va veure molt clar que la interlocució amb les direccions passava, necessàriament, pel bufet Cuatrecasas.

Aquests assessors mai s’han caracteritzat per tenir unes minutes ajustades a mercat, més al contrari i suposem que els seus honoraris deuen ser “secret d’estat”, però molt elevats. De totes formes, ja que els paguem, seria bo que la plantilla conegués el seu cost.

Doncs be, una vegada ha anat avançant el procés negociador i el desenvolupament de l’Acord Laboral, s’han anat fent paleses les mancances i carències per poder valorar l’abast econòmic de les propostes, per part d’aquests assessors. Sembla ser que no havien fet les consultes necessàries, als estaments pertinents, per poder determinar el cost real de les indemnitzacions, tant per prejubilacions com per les baixes incentivades i ara les direccions volen rebaixar les pretensions del preacord per beneficiar-se d’un menor cost fiscal sense que això afavoreixi les condicions dels treballadors i treballadores de les 3 entitats.

Una vegada més les direccions no escatimen esforços, sobre tot econòmics, alhora de contractar assessors externs, la fiabilitat dels quals deixa molt que desitjar.

Per fets amb un cost econòmic infinitament inferior tenim companys i companyes expedientats i/o acomiadats i en canvi aquests assessors continuen asseguts a la mesa negociadora, això si últimament amb menys personal i suposem que sense minva en els seus honoraris.

Les direccions treuen el pa i la sal als empleats i empleades de les tres entitats i en canvi continuen i, per tant, continuem pagant assessors, la feina dels quals seria, com a mínim, qüestionable.

PDF comunicat en PDF