dilluns, 1 de febrer del 2010

EL FROB, ELS SALARIS I L'ÈTICA

COMFIA-CCOO reclamem transparència a Caixa Catalunya en la decisió de l’increment salarial de la cúpula directiva de la caixa i, cas de confirmar-se el que ha publicat la premsa, que rectifiqui o que els supervisors, Banc d’Espanya i Generalitat, actuïn en conseqüència.

“És lamentable que aquest assumpte pugui posar en risc l’autorització per a disposar dels fons del FROB, doncs Brussel·les acaba de supeditar l’acceptació de la utilització del FROB a l’elaboració d’un pla d’eficiència i solvència, que inclou el règim salarial dels directius, que ha d’aprovar el Banc d’Espanya”, declara José Mª Martínez, Secretari General de COMFIA-CCOO.

Cal recordar que la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa ve acompanyada d’una petició d’ajudes al FROB per valor de més de 1.300 milions d’euros. A més, i degut a la concurrència de xarxes i a la difícil situació de part de les sucursals, s’està exigint un pla d’ajust de costos que comporta la sortida d’uns 1.300 treballadors.

És de tot punt irresponsable que amb aquest nivell de recolzament de fons públics es pugui ni tan sols plantejar un increment retributiu d’aquest estil”, afirma el Secretari General de COMFIA-CCOO.

D’altra banda, des de COMFIA-CATALUNYA valorem que l’important número de llocs de treball que es perdran en el procés de fusió ens situa davant una decisió amb molt baix to ètic i absolutament allunyada dels criteris de Responsabilitat Social que han de regir les empreses en general i de forma inequívoca una Caixa d’Estalvis.

Es dóna la circumstància que, mentre s’aborden aquestes pujades salarials als directius, les plantilles de les caixes hem hagut de reclamar judicialment l’increment salarial pactat en Conveni Col·lectiu i encara no s’ha incorporat a les taules retributives.

PDF comunicat en PDF

1 comentari:

fusionat1800 ha dit...

Companys!! com està tot??
Continua la fusió endavant??je,je..xist
Feu alguna reunió, (productiva)??
A la gent que us em votat i que paguem la cota d'afiliat ens agadaria de coneixer el dia a dia dels nostres representants.
ON SOU??????? QUE FEU???????