dimarts, 16 de febrer del 2010

LA PLANTILLA TAMBÉ VOL SER RECONEGUDA

Dilluns dia 15 ha hagut reunió de la mesa negociadora de les condicions laborals de la fusió. En aquesta sessió la direcció havia de donar resposta a les aportacions que els treballadors hem fet a la seva proposta inicial. La resposta ha estat clara: està en perill el preacord.

CCOO hem insistit a posar l’accent als punts que entenem que poden amagar riscos si no queden correctament regulats:

  • Garanties de voluntarietat i tractament fiscal per a les prejubilacions i les baixes.
  • Limitacions i compensació adequada a la mobilitat.
  • Garanties a l’homologació, de manera que es faci en termes d’equitat.
  • Millora de condicions per als empleats de Filials i Fundacions-Obra Social.
  • Compensacions econòmiques per a la plantilla de la nova entitat.
  • Carrera professional.
CCOO hem estat al capdavant d’aquest procés exercint amb responsabilitat el nostre compromís amb la plantilla, prenent com a referents el manteniment dels llocs de treball i la viabilitat de l’entitat resultant.

No permetrem modificacions al preacord que retallin drets i garanties. És més, vista la fidelitat amb que el Consell acompleix els compromisos pactats amb l’alta direcció, els treballadors i treballadores exigim el mateix tracte:

A la sessió d’avui, CCOO ha sol·licitat una paga per la fusió, una reducció i millora de les carreres professionals (escurçant com a mínim 3 anys), un increment de pagues de sou base , inclusió a taules de l’increment de l’IPC acordat en el Conveni Col·lectiu i una regulació de les carreres professionals per a les figures especials.

Altres sindicats presents a la mesa s’han sumat a la proposta feta per CCOO.

PDF comunicat en PDF