dijous, 11 de febrer del 2010

QUÈ HI HA D'ALLÒ NOSTRE?

Durant les darreres setmanes a la mesa negociadora de les condicions laborals de la fusió s’ha examinat la proposta de text presentada per les direccions. Ja fa molts dies que CCOO hem expressat quines són les modificacions que cal fer en cadascun dels apartats per tal que hi hagi un acord laboral.

Què està esperant la direcció per respondre?

Durant tot el procés han estat acompanyats d’un equip d’advocats de primer ordre, mentre a nosaltres no ens han volgut donar ni un cèntim per poder comptar amb l’ajuda d’algun assessor extern, ni que fos puntualment i amb un pressupost limitat. ¿És que ni amb un esquadró d’experts tècnics són capaços de negociar quines condicions tindrem la plantilla a futur?

La situació econòmica i del sector financer no permet que un procés d’aquesta magnitud es perllongui en el temps sense que s’arribi a cap solució satisfactòria per als interessos dels treballadors i treballadores. Amb els missatges que arriben des dels estaments polítics, la direcció no hauria de caure novament en la irresponsabilitat de posar en risc aquest procés.

Les persones que tirarem endavant aquest projecte volem veure regulades amb justícia les condicions en què haurem de treballar i viure. No pot ser que ens ocupem de resoldre el futur només per a uns quants. Això tirarà endavant amb l’esforç de tots i tots ens hem de veure recompensats: volem millores per a tota la plantilla de la nova entitat.

Des de CCOO creiem que estem en un moment en que cal donar un pas endavant i així ho farem assumint el paper de lideratge que ens vàreu atorgar en les passades eleccions sindicals. Ara no val a badar, tots plegats ens hi juguem molt.

PDF comunicat en PDF