dimarts, 17 de novembre del 2009

CUI PRODEST?

A qui beneficia?

Per què en diuen fusió quan en realitat és una destrucció d’ocupació i una liquidació del negoci de les 3 caixes?

Amb 500 oficines menys (300 a Catalunya i 200 a l’expansió) i 1.800 llocs de treball destruïts no es pot parlar de fusió.

La suma d’empleats a la caixa resultant seria de prop de 9.000, en canvi les xifres que volen que quedin són d’uns 7.000 (a Caixa Catalunya n’hi ha 6.700, a Caixa Manresa 840 i a Caixa Tarragona 1.440).

El nombre d’oficines de la caixa resultant també pateix la mateixa minva. De 1.607 que seria la xifra total de les 3 caixes, la Direcció les vol reduir a 1.100 (nombre actual de les oficines de Caixa Catalunya en solitari).

A qui convé aquesta fusió?

Únicament als directors de les 3 caixes que tenen els sous blindats, però a les plantilles NO. La sortida, doncs, és força traumàtica.

Quins interessos obscurs hi ha darrera d’aquesta operació?

Per què es volen eliminar 500 punts de venda i així reduir la capacitat de fer negoci en un futur immediat?

Si bé la reducció de 300 oficines a Catalunya suposa molt més que el solapament de les 3 entitats, a l’expansió no hi ha solapament. Caixa Catalunya té 466 oficines a l’expansió de les quals la Direcció en vol tancar 200, el que suposa el 43% del total.

En quina mena de caixeta ens vol convertir una Direcció que no entén que per ser grans hem de pensar en gran?. Les oficines de l’expansió han estat cabdals per guanyar en dimensió i volum de negoci durant aquests darrers anys.

Quin futur li espera a l’entitat resultant quan tanquen allò que ha donat dimensió i prestigi al llarg de tot aquest temps?. La Direcció no veu que la resta d’oficines que quedi a l’expansió rebrà una minva d’imatge tant important que pot fer innecessàries les que quedin?. CCOO creiem que això no és una fusió sinó una liquidació per enderroc.

Cal ser molt conscients de que aquesta decisió de la Direcció no tant sols afectarà als companys/es que surtin sinó als que quedin, doncs la viabilitat de futur quedarà en entredit i la xarxa malmesa per molts i molts anys.

Les Caixes no han de col·laborar en la destrucció d’ocupació i menys en un moment com el que estem vivint. Les caixes tenen una responsabilitat social que acomplir i aquesta fusió que es pretén és justament el contrari.

Sr. TODÓ, Sr. FORMOSA; RECTIFIQUIN O MARXIN

PDF comunicat en PDF

13 comentaris:

spartacus ha dit...

Millor que marxin, perquè no em crec que rectifiquin i si ho fan serà de mentida, ja els coneixem prou bé. A la rue!

territorio ha dit...

¡al infierno con ellos!

maki ha dit...

compañeros y compañeras: antes de que los echemos hay que torturar-los primero, como en el chiste de makinavaja de “el jueves”, que os lo recomiendo encarecidamente:

http://www.youtube.com/watch?v=Aw3ScAcQ-jE

1799 ha dit...

Avui tothom a BCN!

Anònim ha dit...

Senyors polítics: destitueixin immediatament l'Adolf Todó i de passada facin fora al Feliu Formosa. La societat i els treballadors els ho agrairan.

manresà emprenyat ha dit...

I l'alcalde de Manresa, què pensa fer ara? No gosarà dona suport a aquesta colla de mentiders ..., i l'Ajuntament, perquè el tenim si no intervé amb contundència per acabar amb aquest procés indigne?

Anònim ha dit...

ah! sabeu que volen fer sopars de nadal a les zones? què viuen a un altre planeta? anirem a riure les gràcies dels que ens putegen tot l'any? I una merda, no hi hem d'anar i demostrar que passem dels caps de zona i de la seva camarilla.

1798 ha dit...

Totalment d'acord:

Sr. TODÓ, Sr. FORMOSA; RECTIFIQUIN O MARXIN

MARXIN!!!!

Anònim ha dit...

Vaja noteta que ha enviat la direcció de caixa manresa: es creuen que som gilipolles? No colen aquestes condicions i el nostres representants fan bé de no accceptar-les. FF dimissió JA!!!

Anònim ha dit...

els de 55 anys no es podran prejubilar per culpa dels sindicats, perfecte, a canvi de que?
con podeu signar aixo, ....

Anònim ha dit...

d'anònim a anònim:

Jo en tinc 54 i tampoc em podré jubilar, i no em queixo ni em queixaria si es fessin als 55, en algun moment del temps s'ha de posar el tall de l'edat i en una negociació cal acceptar que alguna cosa pot quedar minvada. Què hi farem, potser d'aqui a un temps hi una altre ronda i hi podem entrar.

Anònim ha dit...

lo delos 56 años de prejubilación y no los 55, como las otras fusiones.

es una broma, no

Anònim ha dit...

Acordar els 56 enlloc de 55 a canvi de rebaixar notablement el nombre de personal afectat em sembla, com a mínim, solidari.