dimarts, 17 de novembre del 2009

LA PLANTILLA PARLA CLAR

Celebrada avui la sessió de la Mesa Negociadora del pacte laboral, hem pogut constatar que les direccions continuen mantenint la seva posició pel que fa al tancament de 500 oficines i la destrucció de 1.800 llocs de treball.

Pel que fa a les condicions, han presentat algunes variacions del tot insuficients. En concret, la “sortida” de treballadors l’han plantejat avui a través de:

Prejubilacions:

  • Majors de 60 anys: 85% del sou fix net, amb conveni especial i aportació al fons de pensions fins als 64.
  • De 55 a 59 anys: 75% del sou fix net, amb conveni especial i aportació al fons fins als 64.
Els empleats deixarien de pertànyer a la caixa, cobrant l’atur els dos primers anys, durant els quals no es paga el conveni especial i es complementa la prestació fins al 75% o el 85% .

“Baixes incentivades”: 18 mesos de sou fix, ó complementar l’atur fins al 90% del sou fix net durant 3 anys.

“Suspensions de contracte” fins un màxim de quatre anys, cobrant fins el 25% del sou fix brut, sense reincorporació garantida a l’empresa.

Condicions salarials:
  • 21,25 pagues anuals per a tot el personal en cas que s’acompleixin els objectius del FROB (si no, res) que s’aplicarien, en tres anys, 2013, 2014 i 2015, un terç cada any.
  • No s’equipara el 10% per matrimoni.
En conjunt, força per sota de les condicions acordades a d’altres processos de fusió del sector.

El 95% de la representació de la plantilla hem qüestionat la viabilitat de la futura caixa resultant d’una fusió que significa una reducció massa important de presència en el mercat a través d’oficines i la destrucció de més de 1.800 llocs de treball.

En concret hem demanat un replantejament d’aquest model de fusió que no garanteix una viabilitat futura del negoci de la nova caixa, replantejament que passaria per una disminució dràstica del número d’oficines tancades i una reducció de plantilla centrada únicament en prejubilacions, en la línea com s’ha solucionat un altre procés del qual recentment s’ha signat l’Acord.

La representació dels treballadors hem quedat a disposició de qualsevol data i hora en què ens vulguin convocar per negociar, sempre i quan el model d’integració no sigui lesiu per als treballadors i generi una entitat amb un model de negoci sòlid.

La plantilla ha fet sentir la seva veu: Volem un acord laboral just i que sigui respectuós amb els drets de la gent que ha fet créixer les nostres caixes i que lluitarà per tirar endavant la nova entitat resultant.

PDF comunicat en PDF