dimecres, 4 de novembre del 2009

UNITAT SINDICAL

Conscients de la transcendència del procés que estem duent a terme, totes les organitzacions sindicals presents a les tres caixes ens vàrem citar per elaborar una posició comuna de negociació de les condicions de la plantilla. CSICA va manifestarque no compareixeria a aquesta convocatòria.

Fruit d’aquest treball conjunt previ, a la reunió d’ahir de la mesa negociadora CCOO, UGT, SEC i SEC-T vàrem presentar un recull de condicions laborals i socials que considerem que han de regir per a la plantilla present i futura a la nova entitat.

Els punts bàsics d’aquesta proposta són:

  1. L’extensió dels acords laborals actualment vigents a Caixa Catalunya per a tota la plantilla present i futura de la nova entitat (21,25 pagues, acord de préstecs...etc).
  2. L’extensió del 10% de l’ajut familiar per a tothom.
  3. Unificació dels fons de pensions, establint aportacions anuals del 6,5% del salari amb un mínim de 1.500 €.
  4. 10% d’increment sobre salari en concepte de plus de fusió per a tothom.
  5. Manteniment de l’ocupació: atès que la fusió respon a l’interès per crear una nova caixa que tingui com a eixos la proximitat al client, el compromís amb la societat, el dinamisme, l’agilitat i la innovació, entenem que no és necessari reduir la plantilla, sinó que caldrà reforçar-la, i per tant, la nova caixa s’ha de comprometre al manteniment de l’ocupació.
La representació de la part social hem donat un exemple de coordinació, disposició negociadora i diligència en el treball per encarar amb garanties aquest procés de fusió. Ara és el moment que les direccions mostrin una justa correspondència escoltant la veu de les seves plantilles.

PDF comunicat en PDF