dijous, 19 de novembre del 2009

DIRECCIONS: LA PLANTILLA JA HA PARLAT

En primer lloc els sindicats firmants d’aquesta circular volem donar les gràcies per la assistència als prop de 2.000 companys i companyes de les 3 caixes que ahir a la tarda ens varem aplegar davant la central de Caixa Catalunya. Procedents de Tarragona, Lleida, de València, Andalusia entre d’altres varem fer palesa la disconformitat amb el pla de les direccions per la destrucció de 1.800 llocs de treball i el tancament de 500 oficines.

Els sindicats CCOO, UGT, SEC i SECT varem lliurar també als Consellers i Conselleres una nota conjunta on els demanàvem prudència abans de donar el seu vot positiu a un Pla elaborat per una Direcció que s’ha negat a buscar el consens amb la representació laboral.

Com a cloenda de l’acte es va llegir el text que reproduïm a continuació i que atès a la quantitat d’assistents i en ser un espai obert va fer difícil que arribés a tothom.

Companys i companyes;

Ens trobem aquí per l’absurda i tossuda intransigència de les Direccions a l’hora de negociar l’acord laboral que acompanyi la fusió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa.

Sentim vergonya aliena per la manipulació grollera que han volgut fer a través dels mitjans de comunicació on han deixat anar que...”hi hauria prejubilacions daurades”, “Que ens donarien 500.000 euros”. Menteixen, i si no que vinguin ara i aquí a oferir-nos aquestes extraordinàries quantitats que mai no han posat a la taula negociadora.

Som aquí en defensa d’aquests més de 1.800 llocs de treball. Som aquí per fer sentir la veu de la plantilla, de tota la plantilla. Dels que som aquí, dels que des de Canàries, Andalusia, País Valencià, Madrid i de tots els territoris què ens han fet arribar els seus ànims i la seva solidaritat. Malgrat ells no hi poden ser, sí sentim que són amb nosaltres.

Som aquí per fer sentir la nostra veu al carrer i explicar ben fort que amb el seu pla de tancament de 500 oficines, les entitats que es volen fusionar no presenten un projecte viable clar. L’única cosa clara que tenen i mantenen és la destrucció de 1.800 llocs de treball.

Les forces sindicals presents a la mesa, no acceptarem qualsevol condició ni hipotecarem el futur de més de 1.800 famílies i de les nostres entitats.

Moltes gràcies per la vostra assistència, esperem que les Direccions entenguin que han de negociar. El que segur que avui ha quedat palès és que la gent que tirem endavant, cada dia, les nostres Caixes ens tornarem a trobar tantes vegades com calgui per tal de defensar allò que ens neguen, per tal de defensar els nostres drets.

Una vegada més gràcies i bona tarda.

PDF comunicat en PDF