dilluns, 9 de novembre del 2009

SESSIONS: 2 - NEGOCIACIONS: 0

Seria un bon resultat si es tractés d’un partit de futbol i el nostre equip jugués a casa, però no, aquest resultat és el que evidencia nul·la disposició negociadora per part de les empreses, ja que els continguts del negoci són inexistents.

A la darrera reunió de la mesa negociadora els representants de les empreses van parlar de macroeconomia i del futur negre que ens esperava a tots. El que van dir no difereix del que la premsa ja porta temps publicant: dibuixen un panorama d’increment de l’atur i la demora amb contracció dels ingressos que ens abocaria, segons la mateixa premsa, a una reestructuració.

Al final de tot aquest discurs, quina és la conclusió? Cap, no diuen res. Malgrat el temps disponible per negociar s’escurça, ni tan sols han explicat quina és la seva proposta. Tot fa pensar que venen a la mesa sense haver fet els deures.

CCOO continuem insistint en què el procés de fusió ha de complir, pel que fa a la part laboral, bàsicament dues premisses:

  1. Manteniment de les condicions laborals aconseguides durant dècades amb acords a Caixa Catalunya, fent-les extensives a tota la plantilla de la nova entitat.
  2. Compromís de no fer acomiadaments per part de la nova entitat.
La negociació és un fet indispensable, tal com s’està fent en tots els processos de fusió que estan en marxa. Qualsevol intent d’obviar aquesta negociació, pot ser que ens porti a un escenari de conseqüències imprevisibles que CCOO no desitja, del qual la única responsable serà l’altra part, no els treballadors ni els seus representants.

PDF comunicat en PDF