divendres, 27 de novembre del 2009

PRINCIPI D'ACORD

Ahir a la nit, CCOO, juntament amb els sindicats UGT, SEC i SEC-T vàrem signar amb les direccions un principi d’acord laboral per regular la fusió de les Caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa.

Aquest document recull el que han estat les peticions fonamentals formulades per la representació dels treballadors durant el procés negociador i les seves línies principals són:

  • S’han reduït substancialment, tant el número d’oficines afectades pel pla de reestructuració com les consegüents possibles baixes que es podrien produir.
  • S’assegura l’oferiment d’un lloc de treball a tothom, delimitant la mobilitat geogràfica,i es milloren les condicions de la mateixa.
  • S’homologuen les condicions salarials i laborals de la plantilla de la futura entitat.
  • Es garanteix la voluntarietat en l’acceptació de les prejubilacions i baixes incentivades.
  • Es crea una Comissió de Seguiment de l’aplicació de l’Acord Laboral.
  • Es milloren les aportacions mínimes al Pla de Pensions, integrant els plans de les tres caixes.
  • Es millora la remuneració del compte dels empleats i empleades.
Aquest principi d’acord és un recull de línies bàsiques que haurà de ser necessàriament desenvolupat per tal d’arribar a un acord definitiu que desenvoluparem properament.

Volem agrair a tots els companys i companyes el seu recolzament als actes i manifestacions convocades les darreres setmanes, que finalment han culminat amb la signatura d’aquest Principi d’Acord.

A partir d’ara, continuem a la vostra disposició per a resoldre els dubtes que pugueu tenir i us mantindrem informats de l’evolució de tot el procés de concreció de l’Acord definitiu.

PDF comunicat en PDF

13 comentaris:

fusionat1800 ha dit...

I ja està??? desapareix Caixa Manresa i tot el que això comporta i ens quedem tant amples??
sense assemblea de treballadors, les condicions al final qui les ha posat?? En un moment que el cul el tenien mes apretadet ELLS que nosaltres crec que entre tots podíem haver collar una mica mes.
R.I.P CAIXA MANRESA mai t’oblidarem

Anònim ha dit...

tot aixo perque, a canvi de que, sense preguntar res als treballadors,crec que es molt mal acord, seria millor no signar i mirar las altres fusions, que crec la nostra es la pitjor

Anònim ha dit...

no firmar, antes preguntar a los trabajadores. o estais vendidos

afiliat321 ha dit...

benvolgut fusionat1801: ara mateix hauries de canviar l'àlies pel de fusionat1301, no creus? S'han salvat 500 llocs de treball, i la resta serà pràcticament tot amb prejubilacions voluntàries i baixes incentivades també voluntàries

On era la "societat civil de Manresa" el passat dimecres, dia de la concentració a Santa Anna? Estava avisada i convidada a venir!
Excepte l'acte del Pou de la gallina, aqui ningú ha dit ni mu.

Només un centenar d'empleats de Caixa Manresa van venir a la concentració. I la resta, on eren els altres 700? A casa o fins it tot treballant, no fos cas ...

I si hi arriba a haver vaga ... 4 gats ...

Per meditar ...

fusionat 1800 ha dit...

hola afiliat321, desconec on era la societat civil de Manresa, el que si se es on era jo. L'àlies no el penso canviar ja que continuo sent un fusionat i no un prejubilat o baixa "voluntària"...
Espero i desitjo que realment s’hagin salvat aquests 500 llocs de treball, ja que la lletra petita de l’acord condiciona per el que sembla que un seguit d'oficines queden operatives a l'espera de que siguin rendibles, quant Dèu nostre senyor decideixi de tancar-les , i ho farà, les plantilles on aniran??
Sembla mentida que encara no tingueu clar el "modus operandi" del Todó.

fusiona1800 ha dit...

http://www.ccoo-caixacatalunya.com/ca/?p=1160

fusionat1800 ha dit...

ostia, una passada els acords, no?
teníeu un mal dia o em de pensar alguna altre cosa

Anònim ha dit...

Els comitès no han informat als treballadors,no han estat transparents, no han fet partíceps als treballadors .....
Ens presnten ara un principi d'acord on cap treballador està d'acord!!
Per a qui lliuta el comitè d'empresa, pel treballador????
DIMISSIÓ COMITE D'EMPRESA

Anònim ha dit...

Jo ho veig força clar:
Dues movilitzacions patètiques, el comitè d'empresa es creu que són l'Òstia per arreplegar un 10% de la plantilla en les dues manifestacions i en dues setmanes es baixen els pantalons i venen als empleats.
La pregunta és si els empleats aconseguim el 51% de firmes podem revocar l'acord????

COMITE DIMISSIO!!!

ccoocem ha dit...

Benvolgut anònim:

Sembla que no t'ha quedat clar que no són els Comitès d'Empresa els negociadors. Les negociacions ho estan sent (recorda que de moment només hi ha un preacord) entre la representació de les direccions (patronal) i els representants dels treballadors (tots els SINDICATS amb la representació legalment establerta).

En qualsevol cas t'ho posaré fàcil, i disculpa que no ho tradueixi, perquè no tinc temps,

Resum de l'Article 67.3 del TRET
(Text Refòs de l'Estatut dels treballadors):

– La asamblea habrá de ser convocada a instancia de un tercio de trabajadores.
– Los acuerdos han de ser adoptados por mayoría absoluta de los electores del colegio al que pertenecen los representantes cuya revocación se pretende.
– La presidencia de la asamblea corresponde a los representantes de los trabajadores, aunque se interese su revocación.
– No será posible la asamblea revocatoria durante la tramitación de un convenio colectivo, o mientras no hayan transcurrido seis meses desde la anterior
asamblea revocatoria.

Salut!

Anònim ha dit...

Malauradament, més enllà de l'acte del Pou de la gallina i l'article al regió7 on l'excap de màrqueting i l'excap d'obs, tots dos exempleats de caixa manresa, manifestaven obertament el seu rebuig a la fusió, no s'ha constatat cap acte ni manifestació per part la societat civil manresana.

D'altra banda, els sindicats, davant del tsunami, que ja tenim a la cara i que cap caixa no en pot ser alièna (unes amb més premura que altres), han d'intentar amb tot el que puguin (comunicats, concentracions, etc.) garantir el màxim de llocs de treball possibles i en les millors condicions possibles.

Anònim ha dit...

Conservar el màxim de llocs de treball era l'objectiu que tenieu per davant, tothom vol seguir cobrant a final de mes, i això, per a caixa manresa, ho heu assolit. Enhorabona!

fusionat1800 ha dit...

Anònim, i que et fa pensar que això a CaixaManresa s'ha assolit?
Que potser tenim un conveni de fusió diferent dels altres i també ho tindrem de saber per la premsa??